No niin, nythän tämä käy vallan mielenkiintoiseksi. Matka Media 2.0:n maailmaan alkoi viime vuonna perinteisin menetelmin, tekstiä kuvilla tukien. Sastan ja YesWeHuntin blogeissa pääideana on koko ajan ollut toteuttaa niin sanottua “creative nonfiction“-ideologiaa. Sloganin muotoon puettuna vähän niinkuin faktaa fiktion keinoin. Ihmiset kun ovat aina olleet kiinnostuneita tarinoista, ja niiden varjolla on kautta aikojen välitetty kaikenlaisia opetuksia. Siksi noissa blogeissa olen aina pyrkinyt löytämään kehystarinan jonka sisään voisi välitettävän tiedon upottaa. Se on kiehtovaa, todella kiehtovaa.

Jossakin kohtaa tuli halu tehdä koko ajan visuaalisempaa bloggausta. Valokuvat ovat mielenkiintoinen haaste blogien maailmassa. Mobiilikäyttö pitäisi huomioida eli tiivistä ja pientä pitäisi siis olla. Silti postimerkinkin pitäisi näyttää upealta. No, kuvissahan tärkein visuaalisuuden lähde on tietenkin aihe. Siksipä onkin ollut helppoa ja mukavaa kuvailla tunturimaisemia sun muuta YourLapland.comin blogiin. Sopivilla tunturikuvilla onkin saatu paras vastine lukijoilta. Toivottavasti ne ovat ainakin yksi syy miksi lukijat blogin pariin palaavat.

Nyt siirryttiin sitten seuraavaan vaiheeseen, eli videon käyttöön blogissa. Viimeisin kirjoitelma Sastalle pitää sisällään myös pienen videonpätkän jonka on tarkoitus tukea blogin tarinaa. Käykääpä katsomassa!

Languages