Erilaisten ampumasimulaattorien parissa on viimeisen vuoden aikana hälissyt aika paljon. Tai pitäisi oikeastaan sanoa todella paljon. Simulaattorit ovat kehittyneet koko ajan realistisempaan suuntaan ja tulleet jo esimerkiksi vähän isompien metsästysseurojen tavoitettaviksi. Kustannuksia on kuitenkin vielä sen verran että ihan kotikäyttöön nämä simulaattorit eivät vielä jalkaudu. Pienemmillä metsästysseuroillakin voi olla muutamien tuhansien investoinneissa tekemistä.

Jos mietitään ihanteellista ampumasimulaattoria myös kotikäyttöön pitäisi sen maksaa muutamia satasia, mutta pitää kiinni kuitenkin tärkeimmästä: Mahdollisuudesta harjoitella omalla aseella. Juuri sillä samalla jolla metsästääkin.

Nyt putkahtaa markkinoille laite, jolla on mahdollisuus madaltaa kynnystä ja astua metsästäjien koteihin. Sen nimi on Accurize Shooting System ja norjalainenhan se on taas tämäkin keksintö. Se perustuu pienitehoisella laserilla varustettuun tekopatruunaan sekä taululaitteeseen joka osaa tunnustaa laserin osuman. Taululaite lähettää osumatiedot langattomasti Bluetoothin avulla joko älypuhelimeen tai tablettiin joka on varustettu valmistajan omalla sovelluksella. Ja sehän löytyy tietenkin Accurize-nimellä AppleStoresta ja Google Playsta.

Kun sovelluksen on asentanut, seuraava vaihe on luoda käyttäjäprofiili. Se on helppo homma, pitää vain keksiä ja kirjoittaa profiilin nimi. Käyttäjäprofiileja voi olla useita, jotta kaikki statistiikka voi tallentua oikealle käyttäjälle ja tuloksia voi vertailla myöhemmin.

Käyttäjäprofiilin luomisen jälkeen seuraava vaihe on luoda sen alle aseelle oma profiili. Aseprofiili sisältää tiedot käytettävästä taulukuviosta (Joita tulee pakkauksessa muutama erilainen) sekä tiedot sekä todellisesta että simuloitavasta ampumamatkasta. Jollakin tasolla laite siis huomioi senkin, että käyttäjä haluaakin nyt kuvitella ampuvansa 100  metriin vaikka taululaite onkin 5 metrin päässä nokan edessä. Aseprofiilissa on sisällä myös mahdollisuus ”kohdistaa” ase Accurizelle. Se voi olla tarpeen erinäisistä syistä, mutta pääpointti on kuitenkin se että laitteen kanssa voi käyttää aseen omaa tähtäintä ilman tarvetta muuttaa sen kohdistusta. Aseen tähtäimen ja Accurizen taululaitteen yhteensovittaminen tehdään siis sovelluksessa. Aseprofiilejakin voi olla useita, ja niille onkin tarve jo kun haluaa ampua samalla aseella useampaan erilaiseen taulukuvioon. Jokaiselle kuviolle siis tehdään oma profiili.

Seuraava vaihe onkin liittää taululaite sovellukseen. Sekin on  yhden napin painalluksen takana. Kun taululaite on löytynyt, voi pari askelta taakse palaamalla päästä ammuntatilaan. Itse sessio käynnistyy painamalla vielä kerran sitä varten tarkoitettua nappia. Käyttö tuntuu siis yleisesti ottaen simppeliltä ja suoraviivaiselta. Asia selviää paremmin tässä artikkelissa olevalta esittelyvideolta.

Laitteen hinnaksi muodostuu Pro-versiolla 700 €, sisältäen sekä taululaitteen että laserpatruunan. Laserpatruunoita voi ostaa erikseen 180 € kappalehintaan. Aluksi on saatavilla .308 Win, ja myös 6,5×55- 9,3×62 ja 9 mm Luger ovat tulossa perässä.

Pikatestin pohjalta täytyy sanoa että ihan hauska kampe! Patruunan o-renkaat olivat vähän tiukat Blaserin pesään mutta patruuna meni kuitenkin paikoilleen. Sen jälkeen kohdistus oli helppoa ja ammunta varsinkin toimivaa hommaa! Perinteisen rengastaulun lisäksi on saatavilla esimerkiksi ”porotaulu” jonka voi toki kuvitella olevan myös saksanhirvi… Siihen saa jo tähdätä tosissaan sillä kuvio on suhteellisen pieni 10 metrin päästä. Treeni siis varmasti on tehokasta!

Kuten jo sanottua, koska käyttölämpötilat ovat kaikkea -25° ja +35° Celsiuksen välillä tämä kannattaisi napata vaikka mökille sen tikkataulun sijasta. Tai vaikka metsästysseuran majalle. Ei muuta kuin pokaalit kotiin treenin kautta!

 

Languages

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *