Kulkurisielu on usein tien päällä. Todellinen matkamies hyötyy luotettavista matkakumppaneista koska ne helpottavat elämää. Olen oppinut että hyvä suunnittelu, oikein mietityt toiminnallisuudet ja korkea laatu hyödyttävät aina ja kaikkialla, ja luonnollisesti kaikkia meitä. Siksi valitsen matkakumppanini hyvin. Kokemuksesta tiedän mitä kaipaan ja mikä toimii minulla. Käytän mielelläni tuotteita joissa sekä toiminnallisuus että estetiikka ovat kunnossa ja ne ovat käteviä käyttää. Silti niiden pitää olla luotettavia ja kestäviä.

Sasta_color.jpg

Sasta Oy. Olen tehnyt kotimaisen Sastan kanssa yhteistyötä jo jonkin aikaa, ja käytän edelleen mielelläni näitä Nurmeksen erämaista ponnistavia tekstiilejä. He ovat osanneet yhdistää perinteet moderneihin ja teknisiin asuihin, joten on todella mukava vetää päälleen esimerkiksi uuteen muotoon puettua sarkaa, vetää hyvin muotoiltu huppu päähän ja painua pihalle vaikka olisi minkälainen myräkkä. Kesällä taas kierrätetystä puuvillapohjaisesta materiaalista tehdyt vaatteet ovat miellyttävän keveitä ja hengittäviä. Silti Sastan asuissa on yksityiskohtia ja toiminnallisuuksia joiden ansiosta nämä vaatteet toimivat minun käytössäni oikeastaan missä vaan. Kannattaa käydä myös Sastan Facebook- tai Instagram-sivuilla katsomassa missä mennään. Ne löytyvät nimellä Sasta Clothing, tai @sastaclothing. Niistä löytyy myös minun ottamiani kuvia.

zeiss-logo

ZEISS. Optiikan puolella luotan nykyään saksalaisen ZEISS:in tuotteisiin. Niissä parasta on uudenlainen ajattelu. ZEISS on pystynyt aina ajattelemaan vähän eri tavalla kuin muut, ja siten vastannut käyttäjätarpeisiin loistavasti. Koska tuotteita on kehitetty jo kauan, optinen laatu on erinomainen. Yksi suurimmista syistä tähän on yksi ZEISSin suurimmista salaisuuksistakin, eli linssien T*-pinnoitusmenetelmä. Kuvan tarkkuus, kontrasti ja värien toisto luovat hienosti kolmiulotteista tunnelmaa ja huippuluokan lasilaadut auttavat valonläpäisyssä omalla osallaan. Tulos on…viiltävän terävää. Nykyisin se vieläkin tärkeämpi syy valintaani on kuitenkin muualla. ZEISS on aina onnistunut ajattelemaan asioita hieman eri tavalla kuin muut. Tällä tavalla he ovat myös onnistuneet ratkaisemaan käyttäjien ongelmat poikkeuksellisella tavalla. Siksi ne toimivat myös täällä pohjosissa olosuhteissa. Esimerkiksi objektiivi jossa on pieni näyttö ja joka silti toimii -28 °C asteen pakkasessa. Tai optinen laite jossa on käyttökontrollit suunniteltu niin että niitä on helppo käyttää myös pimeässä. Tai optiikka joka selviytyy myös suoraan päin paistavasta pohjoisen auringosta. Sitähän meillä riittää. Kaikki ominaisuuksia joita todellakin tarvitsen. Tällä hetkellä kuvaan ZEISS:illä, pääosin Batis-sarjan linsseillä. Ne toimivat hyvin yhteen Sony a7-kameroideni kanssa. Luonnollisesti myös metsästän ZEISSin optiikalla, ovathan ne luokkansa parhaita.

Kolmas brändi joka kulkee mukanani kaikilla metsästysretkillä on Blaser. Teen yhteistyötä Blaserin maahantuojan, NorDis Oy:n kanssa ja olen tällä hetkellä ainoa Blaser pro-staff täällä Suomessa. Toimin siis merkin asiantuntijana ja teen PR-töitä, eli erilaisia messu- ja koulutustilaisuuksia NorDisille. Samoin kirjoituksiani voi lukea NorDisin että Nammo Lapuan blogeista.

Kun asuu pitkien etäisyyksien ja huonojen teiden maassa, ja on vieläpä erämies, tarvitsee kunnon auton. Minun valintani on Subaru, sillä se on isoilla teillä ominaisuuksiinsa nähden taloudellinen ja kuitenkin ison auton oloinen ajettavana. Kun on aika poistua tieltä, aito jatkuva neliveto auttaa asiassa loistavasti. Minun kuviani voi nähdä Subaru Suomen sosiaalisen median kanavissa, ja onpa Subaru Nordicinkin julkaisuissa töitäni nähty.